Door de stijgende energieprijzen krijgt het Energieloket Scherpenzeel regelmatig vragen welke maatregelen je kunt nemen om te besparen. Isoleren, zonnepanelen of een warmtepomp: er zijn veel mogelijkheden, waarvoor soms ook subsidie te verkrijgen is. Om alle vragen te beantwoorden, organiseert het Energieloket in samenwerking met de gemeente Scherpenzeel van 10 tot en met 15 oktober een duurzame week.

"We organiseren diverse activiteiten rondom het thema duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan een ‘duurzame huizen-wandeling’. Hierbij leid ik belangstellenden langs diverse woningen in  het dorp die al verduurzaamd zijn. En maandag 10 oktober is de landelijk dag van de duurzaamheid”, aldus Teun van Roekel van het Energieloket. Houd de website www.duurzaamscherpenzeel in de gaten voor het programma van deze duurzame week.

Energieloket

Het Energieloket is een gratis service voor inwoners van Scherpenzeel. Iedereen die overweegt om zonnepanelen te nemen, zijn vloer, gevel of dak te isoleren – of die simpelweg zijn energielasten wil verlagen – kan terecht bij het Energieloket.

Teun van Roekel: ,,Zeker met de huidige hoge energiekosten is het goed om naar je woning te kijken. Wat kan er beter qua isolatie? Is de cv-ketel aan vervanging toe? Dan is een warmtepomp misschien een goed idee. Of is je dak geschikt voor zonnepanelen?” Er zijn regelmatig inkoopacties waarbij inwoners van Scherpenzeel bij een door het Energieloket gescreende aanbieder offertes kunnen opvragen.

Energiecaravan Scherpenzeel

De energiecaravan van het Energieloket kun je regelmatig vinden op Plein 1940. Je kunt hier zonder afspraak binnenlopen voor informatie over isoleren, energie besparen en bijvoorbeeld het afkoppelen van regenwater. Ook kunnen belangstellenden er tips krijgen over hoe je geld en energie kunt besparen met dingen als korter douchen, goed ventileren en simpelweg de deuren achter je te sluiten.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met het Energieloket via telefoonnummer: (06) 10 73 12 61 of email: teun@energieloket-scherpenzeel.nl. Het Energieloket is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur.

Energietoeslag

Inwoners met een laag inkomen ontvangen in 2022 eenmalig een energietoeslag van 500 tot 800 euro. Deze toeslag is een steuntje in de rug voor mensen die de stijgende energiekosten lastig zelf kunnen opvangen. Lees meer op www.scherpenzeel.nl/energietoeslag.