We zijn aan het einde gekomen van de collectieve inkoopactie zonnepanelen. Deze liep tot eind september van dit jaar en was een gezamenlijke actie van gemeente en Vallei Energie. Vanuit de installateur NewSolar kijken we terug op een zeer succesvol initiatief in Scherpenzeel.

“Allereerst wil NewSolar de inwoners van Scherpenzeel bedanken voor het succesvolle initiatief”, vertelt Adviseur zonne-energie Jari Schreuder. “We hebben de collectieve inkoopactie afgesloten met een totaal van 221 aanmeldingen waarvan er ongeveer 80 opdrachten verstrekt zijn. Al deze 80 opdrachten zorgen bij elkaar voor gemiddeld 640 zonnepanelen met een totaal vermogen van 246 MegaWatt (246.000 KiloWatt).”

“Wij vinden het een absoluut daverend succes. Het aantal aanmeldingen was een stuk boven de verwachting en soms qua grootte van order zelfs lastig om bij te benen. Omdat wij een kleine plaatselijke installateur zijn – we zijn gevestigd in Woudenberg - viel het mij op dat de inwoners ook bij ons bij het bedrijf langskwamen. Dit is iets wat we normaal wat minder zien. Het is natuurlijk erg leuk dat de mensen de producten dan kunnen zien voor ze deze op het dak krijgen.”

“Wat ik zelf ook erg leuk vind is dat er in Scherpenzeel veel wordt meegedacht met de dorpsgenoten. Scherpenzeel is heel erg hecht, het is echt ons kent ons. Dat is super fijn om te ervaren. Ook qua ontvangst is Scherpenzeel een leuk dorp. De gesprekken waren altijd leuk en de koffie stond altijd klaar. Het is me opgevallen dat we inwoners van alle leeftijden hebben bediend; de leeftijden liepen erg uiteen. We hebben alles tussen jong en oud wel voorbij zien komen!”

“Al met al vonden wij dit dus een daverend succes en willen wij de inwoners van Scherpenzeel en ValleiEnergie bedanken voor het verduurzamen van Scherpenzeel!”