Om u als inwoners van Scherpenzeel te helpen in de zoektocht wat u zelf kunt doen om energie te besparen of duurzame energie op te wekken, hebben wij een Energieloket opgezet. Het Energieloket is een gratis service voor inwoners van Scherpenzeel. Iedereen die overweegt om zonnepanelen te nemen, zijn vloer, gevel of dak te isoleren – of die simpelweg zijn energielasten wil verlagen – kan terecht bij het Energieloket. Teun van Roekel, van het Energieloket, is 6 dagen per week telefonisch bereikbaar en natuurlijk via de e-mail.

Bij het energieloket combineert Van Roekel zijn persoonlijke drijfveren met zijn ruime kennis en ervaring op het gebied van bouwen en duurzaamheid. Hij beantwoordt al een paar jaar uiteenlopende energievragen van inwoners. ‘De een komt omdat hij is geschrokken van zijn energierekening, een ander is bezig met verbouwen, een derde is aangestoken door een buurtgenoot,’ vertelt Van Roekel. ‘Ik probeer hun belangrijkste motivatie te achterhalen, bijvoorbeeld duurzaamheid of kostenbesparing, en vandaar uit mensen verder te helpen’.

Energiecaravan Scherpenzeel

De energiecaravan van het Energieloket staat regelmatig op Plein 1940. Een plek voor informatie over isoleren, energie besparen en bijvoorbeeld het afkoppelen van regenwater.  Het Energieloket van de gemeente Scherpenzeel helpt je graag op weg!

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met het Energieloket.

Telefoonnummer: (06) 10 73 12 61
E-mail:  teun@energieloket-scherpenzeel.nl.

Het Energieloket is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur.

Energietoeslag

Inwoners met een laag inkomen ontvangen in 2022 eenmalig een energietoeslag van 500 tot 800 euro. Deze toeslag is een steuntje in de rug voor mensen die de stijgende energiekosten lastig zelf kunnen opvangen. Lees meer op www.scherpenzeel.nl/energietoeslag(externe link)