Inwoners met een laag inkomen ontvangen een eenmalige energietoeslag van 500 tot 800 euro. 

Deze toeslag is een steuntje in de rug voor mensen die de stijgende energiekosten lastig zelf kunnen opvangen. Inwoners die in aanmerking komen voor de energietoeslag ontvangen zo spoedig mogelijk automatisch een bericht van de gemeente.

Wat zijn de voorwaarden?

U heeft recht op de energietoeslag van de gemeente Scherpenzeel als u op 1 april 2022:

  • 21 jaar of ouder bent;
  • in de gemeente Scherpenzeel woont;
  • een geldig Nederlands identiteitsbewijs of een geldige verblijfsvergunning heeft;
  • een laag inkomen heeft. Mensen die maandelijks tot 120% van de toepasselijke bijstandsnorm ontvangen, kunnen €800,- krijgen. Mensen die tussen de 120-130% van de toepasselijke bijstandsnorm ontvangen, krijgen €500,-.

Besparen op energiekosten

Er zijn een aantal manieren om op energieverbruik te besparen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op de website van Milieu Centraal. 

Bijzondere bijstand

Heeft u extra hoge energiekosten, bijvoorbeeld vanwege een ziekte? Geef dit dan door. Misschien heeft u recht op individuele bijzondere bijstand. Wilt u een aanvraag doen voor bijzondere bijstand? Neem dan eerst contact op met de klantmanager van de gemeente via (033) 277 23 24, om daarna het aanvraagformulier in te vullen.

Hulp bij geldzaken nodig?

Heeft u moeite om uw rekeningen te betalen? Of heeft u schulden? We kunnen u helpen! Neem contact op met ons Sociaal Team, (033) 277 23 24. Of kijk op www.idhschulphulp.nl welke hulp of begeleiding u kunt krijgen.