De werkgroep Nestkastjes houdt grote schoonmaak! Dankzij de vele nestkastjes die deze vrijwilligers de afgelopen twee jaar hebben opgehangen, is de eikenprocessierups steeds minder vaak gesignaleerd. 

Ook is minder preventieve bestrijding nodig van deze jeukrups. De vogels die van de kastjes gebruik maken, zijn vaak mezen en deze hebben als favoriete maaltijd de eikenprocessierups.

In het najaar lopen de circa 18 vrijwilligers de nestkastjes na en maken deze schoon voor het nieuwe seizoen. Ook wordt geteld of en door welke vogels de nestkastje zijn gebruikt. Vanmiddag klommen de vrijwilligers in de bomen van park, ondersteund door bewoners van Parousie. Deze maken ook een deel van de nestkastjes, de anderen worden gemaakt door PlattelandAnders.

In onze gemeente hangen nu circa 230 nestkastjes van de werkgroep. Het streven is 250 kastjes, dit kan mede door het ophangen van kastjes op de begraafplaatsen. Een mooie klus voor volgend jaar, dit jaar zit het werk er op. Gemeente Scherpenzeel is enthousiast over deze betrokken inwoners, die zelf met dit initiatief zijn gekomen.