Hoeveel geld stroomt er uit uw muur? Door een goede spouwmuurisolatie kunt u veel gas, stroom én geld besparen. Dat geldt ook voor een goede vloerisolatie. Daarom houdt de gemeente Scherpenzeel samen met Energie Samen Foodvalley en Platform Duurzaam Samenwerken (Plat DuS) de actie Warm Scherpenzeel, speciaal voor woningeigenaren. Meedoen levert met de huidige hoge energieprijzen al snel een financieel voordeel op.

Ook iets voor uw huis?
Wilt u uw huis beter isoleren en geld besparen, maar kijkt u op tegen het werk wat daarbij komt kijken? Maak dan gebruik van deze actie!
De stappen in het kort:

  1. U meldt zich vrijblijvend aan.
  2. Na aanmelding neemt Energie Samen Foodvalley telefonisch contact met u op voor nadere verkenning van uw wensen en de mogelijkheden voor uw woning.
  3. Aansluitend kunt u zich eerst nog verder oriënteren, of een offerte aanvragen bij Plat DuS. Plat DuS maakt in dat geval een afspraak met u voor een bezoek en brengt daarna offerte uit.
  4. Wilt u verregaande stappen nemen? Heeft u een complexe woning of een monument? Dan kan een deskundig adviseur van Plat DuS bij u thuis langskomen voor een uitgebreid energieadvies op maat. U ontvangt hierop €100,- korting en betaalt nog 75 euro. Er is een beperkt aantal uitgebreide energieadviezen met korting beschikbaar.

Uitleg bij 4: De actie Warm Scherpenzeel is gericht op isolering van de woning. Wilt u meer duurzame stappen zetten in uw woning, zoals het plaatsen van een warmtepomp of van zonnepanelen? Of andere duurzame mogelijkheden bekijken? Ook dan kunt u zich aanmelden voor een professioneel en onafhankelijke advies. Deze kosten bedragen 175 euro. Via de actie Warm Scherpenzeel wordt op deze rekening 100 euro in mindering gebracht door de gemeente. Bent u wooneigenaar en komt u in aanmerking voor de energietoeslag? Dan krijgt u dit uitgebreide energieadvies gratis.

Subsidies en financiering
Wanneer u isolatie aanbrengt of een warmtepomp installeert, dan heeft u recht op de ISDE subsidie. Ga voor meer informatie naar rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren(externe link).
Tevens kunt u via de gemeente Scherpenzeel ook een lening afsluiten voor verduurzaming van de eigen woning, de toekomstbestendig wonen lening. Ga voor meer informatie naar duurzaamscherpenzeel.nl/toekomstbestendig-wonen-lening.

Vrijblijvend aanmelden voor de energie bespaaractie
Ga naar de website van Energie Samen Foodvalley: Energiebepaaractie Warm Scherpenzeel(externe link).


Meer weten over het verduurzamen van uw huis en/of tuin? Kijk op www.duurzaamscherpenzeel.nl Meer informatie over Plat DuS vindt u op www.platdus.nl.

De actie loopt tot en met 31 maart 2023, voor maximaal 100 inwoners.