Wijk De Nieuwe Willaer, is aangemerkt als verkenningswijk van de gemeente Scherpenzeel. Vanuit de Warmtevisie heeft de gemeente drie buurten als verkenningswijken aangemerkt. Dit betekent dat deze wijken grote kans hebben om de stap naar aardgasvrij te maken. Er wordt aan de bewoners niets opgelegd en alles gaat op vrijwillige basis.

Vervanging cv-ketel

Wijk De Nieuwe Willaer blijkt kansrijk te zijn om aardgasvrij te worden omdat de woningen zijn gebouwd in 2008. Een cv-ketel gaat ongeveer 15 jaar mee. Dat betekent dat voor deze woningen de komende jaren het eerste vervangingsmoment van de cv-ketel nadert. Een mooi moment om na te denken over de aanschaf van een duurzame warmtevoorziening. Natuurlijk staat het iedereen vrij om weer een nieuwe cv-ketel (op gas) aan te schaffen.

Vragenlijst

Om u zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen in het maken van uw keuze, willen we in kaart brengen wat uw wensen zijn. Daarom starten we met een vragenlijst. Vanuit deze antwoorden kunnen we een passend aanbod voor uw wijk maken. Dit doen wij samen met het Energieloket, waarbij energieambassadeurs u op technisch en financieel vlak kunnen informeren.

U kunt de vragenlijst digitaal invullen(externe link) of als u wilt op papier. Uw buurtbewoner Rene Inkenhaag, Reebaan 26, kan deze aan u verstrekken. Ook als u geen interesse heeft in dit project, horen we dat graag van u. Dit is de eerste vraag van de enquête.

Vervolg en informatie

De vragenlijst kan ingevuld worden tot en met 15 februari 2023. Daarna krijgen de wijkbewoners van de gemeente de vervolgstappen door. Zo kunnen we verder gaan met een informatiebijeenkomst of komen we naar uw wijk toe voor advies aan huis. Ook horen we graag als u al duurzame maatregelen in huis heeft getroffen en u uw wijkbewoners daarvan deelgenoot wilt maken.

Meer informatie over het project staat op www.duurzaamscherpenzeel.nl of neem contact op met Rene Inkenhaag, Reebaan 26, 06-51862740 of mail naar duurzaam@scherpenzeel.nl

Plattegrond wijk De Nieuwe Willaer