Binnenkort kun je gebruik maken van meerdere groene, milieuvriendelijke acties in Scherpenzeel.

Op 28 en 30 maart houdt de gemeente een compostactie. Inwoners kunnen dan – op afspraak - gratis compost ophalen bij de gemeentewerf en ontvangen hierbij een zakje biologisch bijenmengsel. Wie daarnaast een tuintegel inlevert, ontvangt bovendien het boekje ‘Maak van uw tuin een vogelparadijs’ van Nico de Haan en Marjolein Bastin.

Biodiversiteit

Duurzaamheidswethouder Henny van Dijk: “Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in onze gemeente. Een compostactie met extra aandacht voor een groene en watervriendelijke tuin past daarbij. Compost in je tuin draagt bij aan de biodiversiteit en verbetert de waterregulering en bodemstructuur.”

Daarnaast zorgen minder tegels in tuinen en straten voor meer ruimte voor levend groen. Groen zorgt voor een natuurlijke waterafvoer, beperkt hittestress, zorgt voor biodiversiteit en is een woonplek voor kleine dieren en insecten. Groen is goed voor de gezondheid en het welzijn van mensen.

Afhaalmomenten

De afhaalmomenten voor compost, bloemenzaden en boekjes zijn: Maandag 28 maart van 13:00-15:30 en woensdag 30 maart van 10:00-12:30 en van 13:00 tot 15:30. Belangstellenden moeten zich aanmelden via: duurzaam@scherpenzeel.nl. Je ontvangt dan een tijdvak waarbinnen je kan langskomen. Voor alle materialen geldt: op is op. Voor het inleveren van de tuintegels geldt een maximum van 5 in te leveren tegels.  

Zwerfafval

Tijdens de genoemde momenten kun je ook geraapt zwerfafval inleveren. Op het gemeentehuis zijn zwerfafvalprikkers op te halen (aanvragen via: duurzaam@scherpenzeel.nl). Op de app Helemaal Groen kun je vervolgens aangeven in welke straten je zwerfafval hebt opgeruimd. Zo helpen we elkaar om Scherpenzeel schoon te maken en te houden. Op vrijdag 8 april is de actie Scherpenzeel Schoon.