• Meer nestkasten, minder jeukrupsen

  In Scherpenzeel is de Werkgroep Nestkasten enkele jaren bezig met een natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups. Dit is belangrijk en mede een onderdeel van plaagbestrijding.

 • Duurzame week in oktober

  Door de stijgende energieprijzen krijgt het Energieloket Scherpenzeel regelmatig vragen welke maatregelen je kunt nemen om te besparen. Isoleren, zonnepanelen of een warmtepomp: er zijn veel mogelijkheden, waarvoor soms ook subsidie te verkrijgen is. Om alle vragen te beantwoorden, organiseert het Energieloket in samenwerking met de gemeente Scherpenzeel van 10 tot en met 15 oktober een duurzame week.

 • 'Schik met isolatie'

  Vocht in het kruipluik was voor Wenda en Anton de Koning de aanleiding om na te denken over isolatie. ,,We lazen over de isolatieactie Warm Scherpenzeel en dat sprak ons aan".

 • Zonnecollectoren voor zwembad 't Willaer

  Drie miljoen water verwarmen tot een aangename temperatuur moeilijk? Nee niet moeilijk, wél kostbaar met de huidige gasprijzen. Zwembad ’t Willaer kiest daarom voor zonnecollectoren op het dak van het entreegebouw. Deze investering wordt bekostigd met doneer- en sponsoracties die binnenkort starten.

  Voorzitter Elmar van Krimpen op het dak van een zwembad in Nederland waar al zonnecollectoren liggen.
 • Zwerfafval-dames: ‘Liever oprapen dan ergeren’

  Diny Beunders en Gerda Veenvliet zetten zich in om Scherpenzeel schoner te maken. Lege blikjes, snoeppapiertjes en mondkapjes, de twee rapen het op. ,,We houden elkaar zelfs vast om afval uit de sloot te halen waar we net niet bij kunnen”, lacht Veenvliet. Iedere twee weken trekken ze hun hesje aan en gaan met hun afvalgrijper en vuilniszak op pad.

RSS feed